VÄNSKä eli VÄNRIKKI NAPPULA

Susikoira, sussari, Vänrikki Nappula eli kavereiden kesken Vänskä tai Vieteri. Todellinen sussari, jonka emä oli Saksanpaimenkoira ja isä ilmeisesti Saksanpaimenkoira. Vänskä vietti normaalia kotikoiran elämää, ilman mitään suorituspaineita näyttelyistä tai muista kokeista. Tokihan koira oli peruskoulutettu koiramaisiin käyttäytymissääntöihin, mutta mitään ihmeellisyyksiä sieltä ei vaadittu.

Ihmisystävällisenä ja kilttinä yksilönä sen kanssa tuli toimeen paikassa kuin paikassa, ja tilanteessa kuin tilanteessa. Uusiin tilanteisiin koira meni uteliaasti ja mielenkiinnolla. Suurinta intohimoa koiralle oli kesäisin uiminen. Sitä se pystyi tekemään niin kauan kuin vain vedessä antoi olla.

Päähän tulleen kasvaimen aiheuttama aivoverenvuoto päätti Vänskän elämän yhtäkkiä 2 kesäkuuta 2000. Meidän kaikkien mielestä aivan liian pian. Meille jäi vain valtava ikävä ja monet leikit leikkimättä. Mutta onneksi monet hauskat ja onnelliset muistot kultaavat yhteisten hetkien kaipuun.

"Päivästä päivään, vuodesta toiseen, uskollisen katseesi meihin loit. Vaikka silmäsi lopulta kiinni painoin, olet silti luonamme ainiain." P Tuominen