MAALISKUU 2004

Viikko 10

Koko viikko menee rattosasti QRF-valmiudessa ollessa. Jos ei tehdä VCP:tä niin ollaan vaan leirissä valmiudessa ja kerätään voimia. Ihan hyvä välillä ottaa tasasemmin, ja elää normaalia sotilaselämää.

Viikko 11

Heti maanantaina on Camp Villessä koulutusta, kun lähdetään Niinisaloon kouluttamaan uusia rauhanturvaajia. Tosin ei siinä koulutuksessa mitään uutta ja ihmeellistä tullut, kunhan vähän selvitettiin käytännön asioita sinne Niinisaloon menosta ja siellä olosta. Ja alustavasti katsottiin niitä siellä Niinisalossa tulee eteen. Siinä menikin koko maanantai päivä. Ja tiistaina olikin sitten matkalaukku tarkastus, ja edessä viimeinen loma suomessa. Suoraan lomalta olikin tarkoitus mennä sitten Niinisaloon.

Viikot 12 ja 13

Kaksi viikkoa keskiviikosta keskiviikkoon Niinisalossa kouluttamassa uusia rauhanturvaajia. Uusi ja erilainen kokemus minulla ja mielenkiintoinen loppu tälle vuodelle Kosovossa. Varsinkin kun A-komppanian osalta kaikki kouluttajat on päällystön valitsemia ja pyytämiä tehtäviinsä. Ilmeisesti tässä on vuoden aikana jotain tehty oikeinkin. Puolitoista viikkoa Niinisalosta asuttiin Camp Presindentissä ja viimeiset puoliviikkoa tiilitalossa ampuma-alueella. Itse opetin jalkapartiointia ja kaikkea muutakin mihin aikaa riitti. Ja tottakai järjestettiin operatiivista harjoitusta viimesille päiville. Oli todella positiivistä päästä jakamaan omia tietojaan ja taitojaan eteenpäin ja kertomaan omista kokemuksistaan Kosovossa, toivottavasti niistä vaan on ollut apua kuulijoille. Ainoa mikä harmittaa on, että me kouluttajat olimme Niinisalossa juuri silloin kun Kosovossa tapahtui suuret mellakat. Voi olla että meitä olisi tarvittu sielläkin.